Blogmas: The Knight Before Christmas is Netflix’ nieuwste heerlijk foute kerst-romcom

26 december 2019
Leestijd: 3 min.
,
The Knight Before Christmas laat je hart smelten.
the-knight-before-christmas-netflix_header

Kerst en films gaan al jaren goed samen. Netflix weet dit ook, want ieder jaar komen er een aantal spiksplinternieuwe kerstfilms uit! Het worden het er niet alleen meer, de films worden ook steeds cheesier. Wil je de kerststress even naar de achtergrond verbannen en ontspannen onderuit zakken met een heerlijk foute romantische kerstfilm? Met The Knight Before Christmas (2019) zit je helemaal goed!

Een 14e eeuwse ridder in Ohio

The Knight Before Christmas zoomt in op het leven van Circle, eh… Sir Cole (Josh Whitehouse). Hij is een 14e eeuwse ridder-in-opleiding uit het Engelse Norwich die maar een doel heeft: geridderd worden. Maar voor het zover is, komt hij tijdens een ritje te paard oog in oog te staan met een excentrieke vrouw met een bijzonder medaillon. Op onverklaarbare wijze stuurt zij Sir Cole naar het plaatsje Bracebridge in Ohio in het jaar 2019. Daar ontmoet Sir Cole de knappe – en bovendien single – scheikundelerares Brooke (Vanessa Hudgens die in 2018 nog in het kerstige The Princess Switch schitterde).

Wegwijs maken in de moderne maatschappij

Sinds de dood van haar ouders en een nare break-up gelooft Brooke niet meer in de liefde. Toch blijft ze Sir Cole maar tegen het lijf lopen in het besneeuwde stadje. Als ze hem op een avond aanrijdt met de auto, belandt de Middeleeuwse krullenbol bij haar in huis. Ja, zijn Oud-Engels is dan misschien wel vreemd en met dat vlijmscherpe zwaard aan zijn heup is hij niet geheel ongevaarlijk… Maar iemand moet hem toch wegwijs maken in deze moderne maatschappij?

The Knight Before Christmas is voorspelbaar maar hilarisch

Dat alles zo gemakkelijk verloopt is dan ook het eerste wat opvalt aan The Knight Before Christmas. Niemand kijkt er écht van op dat Sir Cole daadwerkelijk beweert dat hij een ridder uit 1334 is. Dit past natuurlijk binnen het genre en maakt het plot heerlijk voorspelbaar. Het feit dat de personages Sir Cole’s ouderwetse manier van praten en Middeleeuwse gedrag wegwuiven als ‘geheugenverlies’ levert bovendien hilarische momentjes op. Ook Sir Cole’s kennismaking met allerlei hedendaagse gadgets – van auto’s en koelkasten tot smart home systems – is enorm grappig om te zien. Zelfs het bezoekje aan de lokale supermarkt werkt gegarandeerd op je lachspieren.

Laat je hart smelten met The Knight Before Christmas

Met The Knight Before Christmas heeft Netflix weer een nieuwe luchtige kerstfilm om aan je lijstje toe te voegen. De film bevat een lekker bizar plot en zit vol knappe acteurs (het oog wil ook wat) die best aardig acteerwerk afleveren. Dat Sir Cole een belangrijke missie moet vervullen waar Brooke een belangrijke rol in speelt, valt aan het begin al te voorspellen. Toch maakt dit The Knight Before Christmas niet minder vermakelijk, want deze innemende lerares en haar prins op het zwarte paard laten de harten van niet-kritische kijkers net zo hard smelten als Olaf uit Frozen. 😉


Lees hier mijn Blogmas van 2018.

Eindoordeel: The Knight Before Christmas (2019)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3.3

Samenvatting

Met The Knight Before Christmas (2019) heeft Netflix weer een nieuwe luchtige kerstfilm om aan je lijstje toe te voegen. De film bevat een lekker bizar plot en zit vol knappe acteurs (het oog wil ook wat) die best aardig acteerwerk afleveren. Wil je de kerststress even naar de achtergrond verbannen en ontspannen onderuit zakken met een heerlijk foute romantische kerstfilm? Met The Knight Before Christmas zit je helemaal goed!

Productie: Monika Mitchell | Cast: Vanessa Hudgens, Josh Whitehouse, Emmanuelle Chriqui, e.a. | Scenario: Cara J. Russell | Duur: 92 min. | Genre: Adventure, Comedy, Drama | Jaar: 2019

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.