De Bloedbroederschap (De Wetten van de Magie #3): herhalingen zonder verbeeldingLeestijd: 2 min.

12 oktober 2017

Titel: De Bloedbroederschap (De Wetten van de Magie #3)
Originele titel: Blood of the Fold
Auteur: Terry Goodkind
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff; Luitingh Fantasy
Vertaling: Alistair Schuchart, Julia Engels
Genre: Fantasy
Bladzijdes: 636
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 90-245-5742-9
Prijs: 22,50
Sterren: 2.5/5

Lees hier de recensie van De aflossing (De Wetten van de Magie #0.5)
Lees hier de recensie van Het Zwaard van de Waarheid (De Wetten van de Magie #1)
Lees hier de recensie van Steen der Tranen (De Wetten van de Magie #2)

terry goodkind de bloedbroederschap

De Derde Wet van de Magie

Nadat Richard erachter komt dat Zedd een doodsbezwering over Kahlan heeft uitgesproken om haar van de Imperiale Orde te redden, wordt Aydindril aangevallen door geheimzinnige Miswrith. Richard is de enige die deze wezens kan stoppen en vertrekt naar Aydindril. Al snel wordt duidelijk dat er meer gevaar op de loer ligt en dat de val van de torens in de Oude Wereld de weg vrij hebben gemaakt voor Keizer Jagang, de droomwandelaar. Bondgenoten van de keizer zijn de Zusters van de Duisternis en de Bloedbroederschap; een anti-magie genootschap uit de beruchte stad Nicobarese.

Eeuwenoud verbond verbroken

Om alle partijen te slim af te zijn neemt Richard een beslissing die voorheen onmogelijk leek: hij breekt het Middenland, dat bestond uit een eenheid van verschillende staten die zijn verbonden door het eeuwenoude werk van de Belijdsters, op en dwingt elk land trouw af aan D’Hara. De grote vraag is nu of Kahlan hem deze radicale beslissing zal vergeven.

Veel herhaling, weinig verbeelding

De Bloedbroederschap is het derde deel uit de serie Wetten van de Magie van Terry Goodkind (1948). Vergeleken met het tweede deel is het een stuk dunner, maar het boek leest helaas minder vlot. Goodkind heeft de neiging om in herhaling te vallen en de lezer te overspoelen met zijn ideeën over goed en kwaad waardoor er weinig tot de verbeelding spreekt voor de lezer.

Ook doet de titel dit deel niet helemaal recht, aangezien de Bloedbroederschap slechts een klein deel van het verhaal beslaat. De scènes over Priores Verna en de humoristische passages over Zedd, Ann en Nathan vormen een welkome afwisseling op Richards lange betogen.

De Bloedbroederschap valt in vergelijking met de eerste twee delen tegen. Toch zit ook dit boek weer vol verrassende plotwendingen en nieuwe informatie. Volhardende lezers weten zich hier vast wel doorheen te slaan.

Eline

Ik ben Eline en ik schrijf hier artikelen en recensies over boeken, films en series. Ik ben gek op literatuur, reizen, filmhuisfilms, gitaar spelen, Japan en natuurlijk schrijven! 😉
Eline

Geef een reactie op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Abonneer  
Abonneren op
%d bloggers liken dit: