Legend of the Seeker: boekverfilming over een magische liefde

30 mei 2016
Leestijd: 3 min.
De Wetten van de Magie-reeks komt tot leven in Legend of the Seeker.
legend-of-the-seeker-series_header

Legend of the Seeker ken ik door een vriend van mij en ik was meteen verkocht. Ik houd van fantasy en net als The Lord of the Rings en The Hobbit is deze serie gefilmd in het prachtige Nieuw-Zeeland. Benieuwd naar mijn mening over Legend of the Seeker? Lees dan snel verder!

De grenzen verdwijnen

Legend of the Seeker gaat over Richard Cypher (Craig Horner). Richard is een jonge bosgids die een afkeer heeft van magie. Hij is geboren en getogen in het Westland dat door de landsgrenzen vrij is gemaakt van magie. Al snel gebeuren er allemaal ingrijpende dingen. Hierdoor verdwijnen de grenzen. Magische wezens uit het Middenland en D’Hara beginnen nu ook het Westland te teisteren. Richard blijkt voorbestemd te zijn om de duistere tovenaar achter deze veranderingen, Darken Rahl, te doden. Samen met tovenaar Zeddicus Zu’l Zorrander (Bruce Spence) en Belijdster Kahlan Amnell (Bridget Regan) gaat hij op reis om zijn missie te voltooien.

Matig acteerwerk, veel humor, actie en romantiek

De cast is vrij nieuw, dus verwacht niet teveel van het acteerwerk. Toch is het goed genoeg om je niet steeds te hoeven ergeren. De special effects laten vaak wat te wensen over. Er wordt echter veelvuldig gebruikgemaakt van slow motion shots die er tijdens vechtscènes tof uitzien. De onmogelijke liefde tussen Richard en Kahlan zorgt daarnaast voor veel romantiek tussen de strijd door. Ook bevat de serie veel humor. Als je Zedd grappig vindt, wacht dan maar tot je Cara (Tabrett Bethell) ontmoet met haar droge humor. Haar karakterontwikkeling is heel leuk om te zien en ze kan zomaar je favoriete personage worden! 😉

Legend of the Seeker is gebaseerd op De Wetten van de Magie-reeks

Legend of the Seeker is gebaseerd op de high fantasy boekenserie De Wetten van de Magie van Terry Goodkind. Helaas is de serie de boeken niet helemaal trouw. Legend of the Seeker bestaat uit slechts twee seizoenen en is toen gestopt. Aan de ene kant is dat erg jammer. Er is zelfs een campagne gestart om de serie door te laten gaan (Save Our Seeker). Aan de andere kant is het best een opgave om alles te verfilmen. De Wetten van de Magie is namelijk een complexe serie die elk boek ingewikkelder lijkt te worden. Het einde van seizoen twee is dan ook een open einde, waar een verpletterende strijd aan vooraf gaat.

Prachtige shots van Nieuw-Zeeland

Voor fantasy liefhebbers is dit een prima serie. Ook mensen die niet zoveel met fantasy hebben zullen het wellicht leuk vinden. Dit komt omdat de liefde tussen Richard en Kahlan toch een vrij groot deel van het plot beslaat. Vechtscènes worden afgewisseld met prachtige shots van het Nieuw-Zeelandse landschap waardoor je vaak je ogen uitkijkt.


Eindoordeel: Legend of the Seeker (2008-2010)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3.8

Samenvatting

Voor fantasy liefhebbers is Legend of the Seeker een prima serie. Ook mensen die niet zoveel met fantasy hebben zullen het wellicht leuk vinden, omdat de liefde tussen Richard en Kahlan toch een vrij groot deel van het plot beslaat. De vele vechtscènes worden afgewisseld met prachtige shots van het Nieuw-Zeelandse landschap waardoor je als kijker je ogen uitkijkt.

Productie: Mark Beesley, e.a. | Cast: Craig Horner, Bridget Regan, Bruce Spence, e.a. | Scenario: Terry Goodkind, Stephen Tolkin, e.a. | Duur: 44 afl. van 44 min. | Genre: Action, Adventure, Fantasy | Jaar: 2008-2010

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.