Midnight Diner Tokyo Stories (#2): voert kijkers levenslessen met een komische noot

16 december 2019
Leestijd: 3 min.
,
Trakteert Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) ons opnieuw op smakelijke verhalen?
midnight-diner-tokyo-stories-2-netflix_header

Sinds 2016 staat Midnight Diner: Tokyo Stories op Netflix. De Japanse slice-of-life serie is gebaseerd op de gelijknamige manga-serie van Yaro Abe. Midnight Diner: Tokyo Stories verhaalt over een eetcafé in Shinjuku dat enkel ’s nachts is geopend. De chef (Kaoru Kobayashi), die ‘Meester’ wordt genoemd, maakt voor zijn klanten alles wat ze maar willen eten – mits hij de juiste ingrediënten in huis heeft. In de loop van 2019 kondigde Netflix plots aan dat er snel een vervolg beschikbaar zou komen. Trakteert dit tweede seizoen van Midnight Diner: Tokyo Stories ons opnieuw op smakelijke verhalen? Lees snel verder!

Van traditionele recepten tot persoonlijke lekkernijen

Net als in het eerste seizoen staat in Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) iedere aflevering een gerecht centraal. Soms is dit een traditioneel Japans gerecht, maar er komen ook bijzondere lekkernijen van gasten aan bod. Neem bijvoorbeeld de Plum Rice Ball en de Fried Chicken Breast with Cheese. Het water loopt je in de mond terwijl je toekijkt hoe Meester het gerecht bereidt. Hij geeft zelfs zijn recepten prijs! Maar belangrijker nog: achter ieder gerecht zit een verhaal verscholen dat de kijker, samen met Meester, langzaam maar zeker ontrafelt.

Eclectische personages zorgen voor hartverwarmende momenten

Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) voert opnieuw eclectische personages op. Zo is er een gepensioneerde leraar die weer in contact komt met een van zijn oud-leerlingen. Horoscopen spelen een rol wanneer een schrijver een gastvrouw probeert te versieren. Een succesvol model maakt zich zorgen om haar carrière en een man zoekt contact met zijn biologische moeder. Het ontvouwen van deze verhalen wordt afgewisseld met onderonsjes en grapjes van de vaste gasten van het Nachtrestaurant. Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) zit vol hartverwarmende momentjes die de kleine dingen in het leven even aanstipt.

Alledaags karakter vol levenslessen

Geleidelijk aan werkt Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) toe naar het einde van het jaar. Meester viert Oudjaar met verschillende (vaste) gasten van zijn knusse eetcafé. Ook dit tweede seizoen heeft niet veel tijd om de personages tot in de detail uit te werken. Maar met een concept als Midnight Diner: Tokyo Stories is dit ook niet nodig. De glimp die de kijker iedere aflevering van een nieuw personage opvangt, biedt genoeg houvast. Het versterkt bovendien het alledaagse karakter waarin het leven tevens onophoudelijk voorbijschiet. Hoewel Meester vooralsnog vrij mysterieus blijft, voert Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) de kijker kleine levenslessen met af en toe een komische noot.


Eindoordeel: Midnight Diner Tokyo Stories #2 (2019)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
4.3

Samenvatting

Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) stelt opnieuw in iedere aflevering een specifiek gerecht centraal. Achter deze gerechten liggen diverse verhalen verscholen die de kijker samen met Meester ontrafelt. Midnight Diner: Tokyo Stories (#2) heeft wederom een slice-of-life karakter dat de kleine dingen in het leven aanstipt.

Productie: Joji Matsuoka, e.a. | Cast: Kaoru Kobayashi, Ken Mitsuishi, Yukiko Shinohara, e.a. | Scenario: Yaro Abe, e.a. | Duur: 10 afl. van 25 min. | Genre: Drama | Jaar: 2019

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.