The Idhun Chronicles: Spaans fantasy animedebuut maakt nieuwsgierig naar de boekenserie

9 november 2020
Leestijd: 3 min.
,
Redden muziek en een vol kleurenpalet deze magische wereld?
the-idhun-chronicles-netflix_header

Anime hoeft niet altijd van Japanse bodem te zijn. Zo was er ooit W.I.T.C.H. (2001). Deze serie uit Italië kreeg na het internationale succes van het tijdschrift (uitgegeven door Disney) een eigen animatieserie op Jetix. Het is geen geheim meer dat animatieseries steeds vaker op Netflix te zien zijn. Gebaseerd op de YA-reeks Memorias de Idhún van Laura Gallego, maakt Spanje met The Idhun Chronicles (2020) – een samenwerking tussen Netflix en Zeppelin TV – op de streamingsdienst zelfs haar animedebuut!

Magiërs als ouders

Tiener Jack (Itzan Escamilla) fietst op een dag naar huis. Wat hij thuis aantreft zal zijn leven echter voorgoed veranderen. Hij vindt zijn vader en moeder namelijk dood in de woning! Als Jack zich realiseert dat hij in groot gevaar is, wordt hij net op tijd gered door soldaat Alsan (Carlos Cueva) en magiër Shail (Nico Romero). Zij brengen hem naar Idhun en later naar Limbhad, de enige wereld waar Jack nog veilig is. Daar leert de dertienjarige jongen dat zijn ouders magiërs waren en in handen zijn gevallen van de kosmische strijders Kirtash (Sergio Mur) en Elrion (Christopher Corey Smith). In opdracht van de schurk Ashran (Kirk Thornton) moeten ze alle rebelse Idhunezen ombrengen zodat hij over alle werelden kan heersen.

Een stroom aan informatie in The Idhun Chronicles

Al vroeg introduceert The Idhun Chronicles Victoria (Michelle Jenner) die Jack het een en ander bijbrengt over de geschiedenis van Idhun. Zo heerste er een verwoede strijd tussen draken en eenhoorns en zijn de magische dieren inmiddels bijna uitgestorven. Naast mythische dieren zit The Idhun Chronicles vol fantastische personages. Magiërs, kosmische strijders, soldaat-hagedissen en een necromancer komen voorbij. Het is jammer dat een rijke wereld als dat van Idhun niet helemaal tot zijn recht komt in een korte serie van slechts vijf afleveringen. De informatie die Alsan en Shail Jack geven, overspoelt de kijker voordat deze goed en wel bekend is met de magische wereld waar dit verhaal zich afspeelt.

Haastige spoed is zelden goed

Kun je The Idhun Chronicles dan beter overslaan? Wellicht. Als je van verdiepende verhalen houdt die gedetailleerd uitgewerkt worden, tenminste. In de serie overheerst een bepaalde mate van haast om het eerste boek volledig in te passen. Hierdoor wordt Victoria al snel het meest interessante personage. Enerzijds schippert zij tussen de magische wereld en de aarde (waar haar oma woont). Anderzijds slingert zij tussen de trouw aan haar vrienden en haar mogelijk speciale band met Kirtash. Over Jack komen we te weinig te weten, behalve dat hij de zoveelste “uitverkorene” is die een (magische) taak moet vervullen: de moord op zijn ouders wreken.

The Idhun Chronicles maakt nieuwsgierig naar de boeken

Pluspunten van The Idhun Chronicles zijn het volle kleurenpalet en een prachtige soundtrack van Kaelo del Río. Of een tweede seizoen er gaat komen is nog onduidelijk. Het zou een mooie kans zijn om deze wereld en haar personages uit te diepen. The Idhun Chronicles maakt in ieder geval nieuwsgierig naar Gallego’s driedelige boekenreeks!


The Idhun Chronicles (2020)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3

Samenvatting

The Idhun Chronicles (2020) is het Spaanse animedebuut op Netflix. De serie is gebaseerd op Memorias de Idhún, een YA-fantasyserie van schrijfster Laura Gallego. The Idhun Chronicles verhaalt over Jack die na de brute moord op zijn ouders het recht wil laten zegevieren in de magische wereld Idhun. Al snel raakt hij verstrikt in een eeuwenoud conflict tussen magische wezens, magiërs en een kwaadaardige necromancer. Hoewel de serie kort en gehaast is, maakt het nieuwsgierig naar de driedelige boekenserie van Gallego.

The Idhun Chronicles is nu te zien op Netflix.

Productie: Maite Ruiz de Austri | Voice Cast: Itzan Escamilla, Michelle Jenner, Sergio Mur, e.a. | Scenario: Andrés Carrión, Laura Gallego | Duur: 5 afl. van 25 min. | Genre: Animation, Action, Fantasy | Jaar: 2020

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.