4x Valentijn 2017

13 februari 2017
Leestijd: 4 min.

Morgen is het Valentijn! Hoewel wegzwijmelen bij een romantische film of boek iets is wat ik niet snel doe, kan ik een goed liefdesverhaal op zijn tijd wel waarderen 😉 Hieronder heb ik een zo afwisselend mogelijk lijstje in elkaar gezet waarin de liefde centraal staat. Geniet van de romantiek deze Valentijn 2017 en lees snel mee!

4x Valentijn 2017

1. Eleanor & Park (Rainbow Rowell) – RECENSIE

Eleanor en Park ontmoeten elkaar in de bus naar school. Van een awkward eerste ontmoeting volgt al snel een relatie waarbij allerlei problemen om de hoek komen kijken. Ik moet zeggen dat dit boek enkele stukjes bevat die volzitten met clichés, maar buiten die passages is het een sterk liefdesverhaal waarin Rainbow Rowell laat zien dat niet alles rozengeur en maneschijn is. Deze realistische insteek en het hartverscheurende einde zorgen ervoor dat je de personages des te meer in je hart wil sluiten.

2. When Marnie Was There (Studio Ghibli) – RECENSIE

Wanneer de eenzame Anna tijdelijk bij haar oom en tante op het platteland intrekt, ontdekt ze een verlaten landhuis. Al snel komt ze erachter dat het huis toch niet zo verlaten is als ze dacht. Anna vormt een hechte vriendschap met een van de bewoners en de plot schiet heen en weer tussen de mogelijkheid van een platonische en van een romantische liefde. Deze verwarring en de vraag waarom Anna telkens als een magneet naar het huis terugkeert, zorgen voor genoeg spanning in het verhaal. Na diverse plotwendingen vallen de verscheidene stukjes op hun plek en is When Marnie Was There zowel een hartverwarmende als hartverscheurende film over liefde, vriendschap en persoonlijke groei.

3. Legend of the Seeker (ABC)- RECENSIE

Legend of the Seeker is een van mijn favoriete series. Hoewel ik, zoals je in mijn recensie kunt lezen, genoeg op de serie heb aan te merken, heb ik er ook een zwak voor. De serie speelt zich af in Nieuw-Zeeland; één van de beste locaties om een fantasyserie op te nemen. De afleveringen zitten dan ook vol met shots van prachtige bossen, stranden en besneeuwde bergtoppen. Daarnaast kan ik ook de slow-motion actiescènes waarderen en heb ik de personages in de serie, die gebaseerd is op de high fantasy boekenreeks De Wetten van de Magie van Terry Goodkind, in mijn hart gesloten.

Ook bevat de serie genoeg humor in de vorm van tovenaar Zedd en ‘badass’ mord’sith Cara. Deze laatste is een geweldig en sterk personage die een duidelijke ontwikkeling in de serie doormaakt en waarschijnlijk ook de meeste grappige quotes op haar naam heeft staan. Waarom Legend of the Seeker in het Valentijn lijstje staat? Voor een groot deel focust de serie zich op de ‘onmogelijke liefde’ tussen Richard en Kahlan. Hoewel het in de serie allemaal wat sneller en minder gedetailleerd gaat dan in de boeken, hoop je als kijker vurig dat ze uiteindelijk bij elkaar zullen komen. Of dit zal lukken? De eerste twee afleveringen kun je direct bekijken door op mijn recensie te klikken.

4. Just Like Heaven (The Cure)

The Cure heeft veel romantische liedjes en deze klinkt ook nog eens blij! 🙂


Lees hier mijn tips voor Valentijn 2018.

Welke Valentijnstip heb jij gelezen/gekeken/geluisterd? 🙂

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.