De aflossing (De Wetten van de Magie #0.5): intrigerend kortverhaal over ’s werelds sterkste tovenaar

18 augustus 2016
Leestijd: 3 min.
,
de-aflossing-terry-goodkind_header

Titel: De aflossing (De Wetten van de Magie #0.5)
Originele titel: Debt of Bones
Auteur: Terry Goodkind
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff; Luitingh Fantasy
Vertaling: Josephine Ruitenberg
Genre: Fantasy
Bladzijdes: 127
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 978-90-245-5648-9

Abby, een vrouw van eenvoudige komaf, is vanuit Nijnvoorde naar de Burcht in Aydindril afgereisd om de hulp van een tovenaar in te schakelen. D’Hara is in oorlog met alle landen en staat op het punt om in Abby’s woonplaats onschuldige inwoners als menselijk schild te gebruiken tegen magie. Eenmaal in de Burcht weet Abby het zeker. Ze wil niet zomaar een tovenaar spreken, maar Zeddicus Zu’l Zorander, een Tovenaar van de Eerste Orde. Het is een gewaagde beslissing, want Zedd wordt niet voor niets ‘de wind van de dood’ genoemd. Abby heeft echter iets waardoor hij niet onder haar verzoek uit kan komen. In haar tasje heeft ze een bot meegenomen, en Zedd zal deze bottenschuld beslist moeten aflossen.

Een wereld zonder grenzen

Terry Goodkind (1948) schreef De aflossing in de loop van zijn boekenreeks De Wetten van de Magie. Het verhaal werd eerst uitgebracht in een tijdschrift en later werd besloten om het ook als boek uit te geven. Hoewel de novelle veel korter is dan de andere boeken uit de serie, gaat Goodkind dieper in op het leven van de tovenaar Zedd. De wereld is er bovendien nog een zonder grenzen. Hierdoor heerst overal magie. Abby wordt in het begin als eenvoudig personage afgeschilderd, maar in de loop van het verhaal wordt duidelijk dat ze een sterke vrouw is die vecht voor haar familie. Ook Zedd gaat gebukt onder een persoonlijk drama. De twee vinden al snel steun bij elkaar om samen vol overgave het gevecht aan te gaan.

De aflossing geeft personages meer diepgang

De aflossing leest vlot en hoewel de novelle nog zoveel meer had kunnen omvatten, geeft het alvast een goed inzicht in de personages, landen en groeperingen die veelvuldig aan bod zullen komen in de daaropvolgende elfdelige boekenreeks. Wie zich afvraagt wat Zedd allemaal deed voordat hij zich wijdde aan de taak van Richard en Kahlan, zal in dit boekje zeker wat antwoorden vinden. De aflossing kan gelezen worden als proloog. Ook als je de serie helemaal hebt gelezen, biedt het een interessante kijk op de wereld waarin Richard en Kahlan niet veel later hun spannende avonturen zullen beleven.


Schaf De aflossing hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: De Aflossing (De Wetten van de Magie #0.5)
3.5

Lees hier de recensie van het eerste boek uit De Wetten van de Magie-reeks: Het Zwaard van de Waarheid.

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.