Silver Bullet: klassiek horrorverhaal vol sfeertekeningen

23 oktober 2017
Leestijd: 2 min.
, ,
silver-bullet-stephen-king_header

Titel: Silver Bullet (Het uur van de weerwolf)
Originele titel: Cycle of the Werewolf
Auteur: Stephen King
Illustrator: Berni Wrighton
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff; Poema Pockets
Vertaling: Margot Bakker
Genre: Horror
Bladzijdes: 126
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-245-3530-1

In het dorpje Tarker’s Mills valt iedere maand met volle maan een willekeurige inwoner in de klauwen van een weerwolf. Elk slachtoffer wordt de volgende ochtend hevig toegetakeld teruggevonden in of rond Tarker’s Mills. De angst breekt los onder de dorpelingen; niemand is meer veilig.

De identiteit van de weerwolf

Wanneer de aan zijn rolstoel gekluisterde Marty Coslaw een aanval van de weerwolf op wonderbaarlijke wijze overleefd, is hij in staat het monster een lelijke wond toe te dienen. Vanaf dat moment weet hij de ware identiteit van de weerwolf en komt hij erachter dat het wezen zich onder de dorpsbewoners bevindt. Wie is de weerwolf? En wie zal zijn volgende slachtoffer zijn?

Silver Bullet is niet origineel, maar wel vlot

Silver Bullet (Het uur van de wolf) is een kort verhaal van horrorschrijver Stephen King (1948). Het verhaal is niet zozeer origineel, maar wordt vlot verteld. Het boekje bevat bovendien mooie sfeertekeningen van de hand van Berni Wrighton die ervoor zorgen dat de lezer het verhaal in wordt gezogen.

Klassiek horrorverhaal voor Halloween

King weet de spanning in het boek goed vast te houden door de identiteit van de weerwolf pas aan het einde te onthullen. Als lezer puzzel je met de dorpsbewoners mee en voel je hun angst wanneer er weer een volle maan op komst is. De personages worden niet uitgebreid behandeld, maar je krijgt net genoeg informatie om hun onderlinge verhoudingen te begrijpen. Ondanks zijn handicap is Marty een moedig personage dat alles op alles zet om de weerwolf te stoppen.


Eindoordeel: Silver Bullet
4

Silver Bullet is een klassiek horrorverhaal en vormt het perfect leesboek tijdens Halloween! 😉

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.