Als je kunt dansen in de regen: inspirerende dichtbundel brengt positiviteit in je leven

2 november 2023
Leestijd: 3 min.
, ,
als-je-kunt-dansen-in-de-regen-bij-mar_header

Titel: Als je kunt dansen in de regen
Auteur:
Bij Mar
Uitgeverij:
Uitgeverij Palmslag
Genre: Poëzie
Bladzijdes:
184
Uitvoering:
Hardcover
ISBN:
978-94-933-4305-4
*In ruil voor een eerlijke recensie heb ik van Uitgeverij Palmslag een recensie-exemplaar ontvangen

Link naar mijn recensie op Hebban

Dat poëzie niet altijd zwaar en gecompliceerd hoeft te zijn, bewijst Als je kunt dansen in de regen van Bij Mar (pseudoniem van Marianne van Batenburg-Visser). Op Instagram schrijft zij onder @bij_mar sinds 2016 vlotte gedichten en kleine tekstjes die door haar duizenden volgers worden gelezen. In Als je kunt dansen in de regen zijn meer dan honderd van haar teksten gebundeld, uitgevoerd in een prachtige stoffen omslag. De titel staat op de voorkant afgedrukt in het kenmerkende handgeschreven font van Bij Mar. Of je de bundel nu op volgorde leest of willekeurig openslaat, alle gedichtjes lijken te zijn opgehangen aan die ene regel: ‘Als je kunt dansen in de regen’, want dan ‘is er ook altijd zonneschijn’.

Alledaagse situaties en emoties

De gedichten en kleine tekstjes die je in Als je kunt dansen in de regen tegenkomt, variëren in lengte. Sommige teksten bestaan uit slechts een paar woorden, andere beslaan meerdere regels. Soms wordt er gebruikgemaakt van rijm, soms niet. Opvallend is dat de tekstjes geen titels hebben. Bij Mar schrijft over uiteenlopende onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn. Iedereen voelt zich weleens overweldigd door de drukte van het dagelijks leven, vergelijkt zichzelf stiekem met een ander of ‘vergeet’ te luisteren naar het eigen innerlijke kompas. Thema’s als liefde, gemis, onzekerheid, je hart volgen, eenzaamheid, vriendschap, innerlijke rust en vrijheid passeren de revue. Wat de teksten met elkaar gemeen hebben, is de toegankelijke manier waarop Bij Mar alledaagse situaties en emoties weet te verwoorden en op therapeutische wijze om te buigen naar gevoelens van dankbaarheid, warmte en hoop.

Breng (meer) positiviteit in je leven met Als je kunt dansen in de regen

Als je kunt dansen in de regen is een geschikte bundel om op een rustig tempo te lezen zodat de wijsheden die in de teksten verstopt liggen optimaal op je in kunnen werken. Pak de bundel op als je een hart onder de riem nodig hebt of een gevoel van hoop wil ervaren: Achter iedere donkere wolk / Zit licht verborgen / En zie je het niet vandaag / Dan is er altijd morgen. Ook leent deze bundel zich uitstekend als cadeau voor een dierbare. Het is knap hoe Bij Mar met een tekst van slechts een paar woorden een even sterke reactie bij de lezer weet op te roepen als met een langer gedicht. De boodschap die overheerst is dat hoe donker de omstandigheden waarin je je bevindt ook lijken, er is altijd wel een lichtpuntje te vinden. Dit maakt van Als je kunt dansen in de regen een inspirerende verzameling gedichten en tekstjes die je keer op keer kunt herlezen om (meer) positiviteit in je leven te brengen.


📖 Ook lezen? Koop hier Als je kunt dansen in de regen of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Als je kunt dansen in de regen
5
Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.