The Sacred Star of Milos: een bontgekleurd avontuur voor FMA-fans

26 februari 2018
Leestijd: 3 min.
, ,
Een nieuw avontuur in de wereld van Fullmetal Alchemist.
the-sacred-star-of-milos-netflix_header

Al een tijdje staat de anime Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos (2011) op Netflix. De film is een spin off van de animeserie Fullmetal Alchemist: Brotherhood (2009-2010) waar ik een tijd geleden een recensie over schreef.

De bannelingen Crichton

Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos opent met de dramatische verhaallijn van de voorname familie Crichton. Wanneer de familie door een groep soldaten uit hun land wordt verbannen, nemen ze hun intrek in een villa op het platteland. Als Ashley Crichton op een avond de alchemie boeken van zijn ouders bestudeerd en een geluid hoort, vindt hij de lichamen van zijn ouders – doorweekt met hun eigen bloed – in de hal hangen. Maar dan wordt ook Ashley door een onbekend wezen aangevallen en meegenomen. Zijn jongere zusje Julia is getuige van het voorval.

Losgeslagen alchemie in Table City

Jaren later reizen de broertjes Ed en Al Elric naar Creta. Op het moment dat ze in de hoofdstad Table City arriveren, is er een mysterieuze gevangene op vrije voeten. Terwijl de broers de voortvluchtige, met alchemistische krachten, achternazitten, komen ze terecht in Milos – een gevallen stad op de grens van Creta en Amestris. De gevangene weet te ontsnappen, maar de broers komen in contact met Julia Crichton. Ed en Al zijn erg onder de indruk van de alchemie die de voortvluchtige gebruikt. Ze ontdekken bovendien dat Julia een connectie met deze gevangene heeft. Samen besluiten ze hem op te sporen – een besluit waardoor de gemoederen tussen Creta en Milos hoog oplopen wanneer de Steen der Wijzen in het spel komt.

Overweldigende actie en maatschappelijke relevantie

Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos zit vanaf de eerste scene vol overweldigende en soms bloederige actie. De verhaallijnen worden gaandeweg het verhaal iets duidelijker, maar de kijker tast – zeker in het begin – behoorlijk in het duister. Welke partijen zijn nu precies in conflict met elkaar? Waar draait het conflict om? Welke rol speelt de familie Crichton hierin? Als ankerpunt bevat de film veel bekende personages uit Brotherhood. Zo zien we naast de broertjes Elric ook Roy Mustang, Riza Hawkeye en Winry Rockbell voorbij komen. Uiteindelijk wordt het verhaal van het onderdrukte volk van Milos in enkele rustige scènes uitgelegd. Hun situatie blijkt behoorlijk realistisch en relevant te zijn in onze huidige tijd.

The Sacred Star of Milos is een vermakelijke film (voor fans)

Net als in de serie zien we in deze spin off de bontgekleurde, expressieve tekenstijl en zinderende animatie van Studio BONES terug. De gebeurtenissen volgen zich in The Sacred Star of Milos razendsnel op. Nieuwe personages worden net genoeg uitgediept om als een kijker een emotionele band met ze te krijgen. Toch is de film erg vermakelijk. Het alchemistische steen, vuur en ijs vliegt je tijdens de gevechten om de oren. Vooral voor fans van de Fullmetal Alchemist-serie is het genieten om zich – zeker na het afkijken van de serie – in nog een avontuur te kunnen storten.


Eindoordeel: The Sacred Star of Milos (2011)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
4

Samenvatting

De gebeurtenissen volgen zich in Fullmetal Alchemist: The Sacred Star of Milos razendsnel op. Nieuwe personages worden net genoeg uitgediept om als een kijker een emotionele band met ze te krijgen. Toch is de film erg vermakelijk; het alchemistische steen, vuur en ijs vliegt je tijdens de gevechten om de oren. Vooral voor fans van de serie is het genieten om zich – zeker na het afkijken van de serie – in nog een avontuur te kunnen storten.

https://www.youtube.com/watch?v=fgKzUDcsp3s

Productie: Kazuya Murata | Voice Cast: Romi Pak, Rie Kugimiya, Maaya Sakamoto, e.a. | Scenario: Hiromu Arawaka, Yuichi Shinbo, e.a. | Duur: 110 min. | Genre: Animation, Action, Adventure | Jaar: 2011

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.