Zuilen der Schepping (De Wetten van de Magie #7): een voorspelbare spin-off

19 augustus 2019
Leestijd: 3 min.
,
zuilen-der-schepping-7-goodkind_header

Titel: Zuilen der Schepping (De Wetten van de Magie #7)
Originele titel: The Pillars of Creation
Auteur: Terry Goodkind
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff; Luitingh Fantasy
Vertaling: Josephine Ruitenberg
Genre: Fantasy
Bladzijdes: 655
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 978-90-245-5051-7

In Zuilen der Schepping vervangt Terry Goodkind (1948) zijn geliefde personages Richard Rahl en Kahlan Amnell voor de roodharige Jenssen Daggett en Sebastiaan, een soldaat van de Imperiale Orde. Na de moord op haar moeder, ontdekt Jenssen dat zij een halfzus is van Richard en daarmee het beruchte Rahl-bloed door haar aderen heeft stromen. Er is echter een probleem. Ze is niet in het bezit van de gave en vormt daarmee een bedreiging voor de heersende Meester Rahl. Immuun voor magie is het aan haar de taak om als ‘gat in de wereld’ Richard te doden. Is Jenssens verlangen om de dood van haar moeder te wreken sterk genoeg om het bewind van haar halfbroer te beëindigen?

Jenssens queeste is een fijne opfrissing

Zuilen der Schepping is het zevende boek in de epische fantasyreeks De Wetten van de Magie. Na het prachtig in elkaar stekende zesde deel is het even wennen om het verhaal nu voort te zetten door de ogen van de jonge Jenssen. Ze weet nog niet veel van de wereld en dat is goed te merken. Sebastiaan, een ruige witharige soldaat, begeleidt Jenssen tijdens haar queeste en legt haar het een en ander uit. Goodkind weet hier onnodige herhaling te voorkomen, wat resulteert in een fijne opfrissing van het geheugen voor lezers die het zesde deel alweer een tijdje hebben dichtgeslagen.

Nieuwe personages en levendige beschrijvingen

Evenals in de voorgaande delen is Goodkinds schrijfstijl weer alom aanwezig. D’Hara, Het Volkpaleis en de eenzame droge Vlakten van Azrith, worden gedetailleerd en levendig omschreven. Als lezer kun je je met gemak in Goodkinds beschrijvingen verliezen. Goodkind biedt in dit zevende deel een klein podium aan tovenaar Nathan Rahl waar we vast nog meer over gaan horen. Daarnaast introduceert hij Oba Rahl, de halfbroer van Richard en Jenssen, die uit is op roem en rijkdom. Knap dat Goodkind in zo’n korte tijd Oba’s achtergrond genoeg weet uit te diepen waardoor duidelijk wordt waarom de man zich zo afwijkend gedraagt.

Zuilen der Schepping is een voorspelbare spin-off

Zuilen der Schepping is een vermakelijke spin-off, maar wel een voorspelbare. De ontknoping bij de machtige en – wederom – fraai omschreven Zuilen der Schepping lijkt wat te zijn afgeraffeld. De lezer ziet al aankomen hoe de vork in de steel zit, waardoor het verrassingselement uitblijft en het verhaal slechts voort blijft kabbelen. Wel is duidelijk dat er voor Jenssen nog een rol is weggelegd in het achtste deel: Het Weerloze Rijk.


Schaf Zuilen der Schepping hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Zuilen der Schepping (De Wetten van de Magie #7)
3

Lees hier de recensies van: De aflossing (De Wetten van de Magie #0.5), Het Zwaard van de Waarheid (De Wetten van de Magie #1), Steen der Tranen (De Wetten van de Magie #2), De Bloedbroederschap (De Wetten van de Magie #3), Tempel der Winden (De Wetten van de Magie #4), Ziel van het Vuur (De Wetten van de Magie #5), Zuster van de Duisternis (De Wetten van de Magie #6).

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.