Hello, My Twenties! (#1): dramatische slice-of-life serie over het leven als twintiger

26 augustus 2019
Leestijd: 4 min.
,
Hello, My Twenties! is dramatisch en realistisch.
hello-my-twenties-1_header

Na het kijken van de series One More Time (2016) en het mooie Romance is A Bonus Book (2019) raadde Netflix Hello, My Twenties! (2016–) aan. De serie verhaalt over vijf meiden die samenwonen in het studentenhuis Belle Epoque in Seoul.

Het verlegen meisje en de vrolijke noot van Belle Epoque

Hello, My Twenties! (in het Engels ook wel bekend als Age of Youth) start met Yoo Eun-Jae (Park Hye-Soo). Ze is 20, staat op het punt te beginnen aan haar studie Psychologie en is de nieuweling in Belle Epoque. Eun-Jae is vrij stil en verlegen en worstelt dan ook met het bewerkstelligen van haar plaats tussen haar huisgenoten. De serie zoomt vervolgens in op haar liefdesleven en legt gaandeweg een duister familiegeheim bloot. De 22-jarige journalistiekstudente Song Ji-Won (Park Eun-Bin) is de vrolijke noot van het stel. Ze is energiek en grappig, maar het lukt haar niet om een vriendje te krijgen. Aan het einde van de eerste aflevering verklapt ze dat ze geesten kan zien. Hello, My Twenties! krijgt hierdoor een bovennatuurlijk tintje.

Het lieflijke meisje, de golddigger en de work-a-holic van Belle Epoque

De 22-jarige Jun Ye-Eun (Han Seung-Yeon) is het lieflijke meisje binnen Belle Epoque. Ye-Eun studeert voeding en houdt van roze, make-up, kleding en heeft al een jaar een vriend: Go Doo-Young (Ji-Il Ju). Dan is er de 24-jarige Kang Yi-Na (Ryu Hwa-Young). Yi-Na heeft verschillende rijke vriendjes die haar kleding betalen en haar mee uit eten nemen in de beste restaurants van de stad. Langzaam maar zeker komt ze erachter dat deze manier van leven haar op de lange termijn fataal kan worden. Tot slot is er nog de 28-jarige Yoon Jin-Myung (Han Ye-Ri). Ze is niet vaak thuis omdat ze, naast haar studie, meerdere bijbaantjes heeft om haar collegegeld te kunnen betalen. Daarnaast worstelt ze met haar gevoelens voor collega Park Jae-Wan (Yoon Park).

Realistische problemen worden prachtig vertolkt dankzij puur acteerwerk

Hello, My Twenties! werd geregisseerd door Tae-Gon Lee en heeft een veelzijdige cast. De meiden verschillen enorm van elkaar, maar zijn dankzij Belle Epoque toch beste vriendinnen geworden. Deze verschillen zorgen bij de kijker voor herkenning, want je kunt gemakkelijk iets van jezelf terugvinden in de personages. Het eerste seizoen van de serie is vrij luchtig, maar er zitten ook zeker wel wat zwaardere en emotionele plotwendingen in. De dagelijkse beslommeringen waar de meiden tegenaan lopen zijn realistisch en het acteerwerk is puur en geloofwaardig. Het subtiel ontrafelen van de geheimen die de vijf studentes met zich meedragen, zorgt voor spanning en houdt de serie boeiend.

Hello, My Twenties! is vernieuwend en doorbreekt taboes

De serie bevat geen overkoepelende verhaallijn, maar wisselt af tussen de verschillende bewoonsters van Belle Epoque. Hello, My Twenties! heeft inmiddels twee seizoenen wat bijzonder is binnen het K-Drama genre. De serie is hiermee vernieuwend en doorbreekt met haar gewaagde thema’s bovendien enkele (Koreaanse) taboes. Het bovennatuurlijke randje had wat meer uitgewerkt mogen worden, maar houdt het verhaal desondanks toch interessant. De 12 afleveringen van het eerste seizoen worden begeleid door zachtmoedige gitaarliedjes die ook nog grotendeels Engels worden gezongen. Een leuk detail: iedere aflevering bevat aan het einde een kort interview met het personage waar in de episode de meeste aandacht aan is besteed.


Het tweede seizoen van Hello, My Twenties is nu te zien op Netflix.

Eindoordeel: Hello, My Twenties (#1)
 • Verhaal
 • Personages
 • Muziek
4.5

Samenvatting

Dit eerste seizoen van K-Drama Hello, My Twenties! (2016-) laat de kijker kennis maken met vijf studentes. De meiden verschillen enorm van elkaar, maar zijn dankzij hun studentenhuis Belle Epoque goede vriendinnen. Ieder meisje draagt haar eigen geheimen met zich mee en gaandeweg de serie komen deze aan bod. Dankzij geloofwaardig acteerwerk wordt de kijker meegevoerd met de worstelingen waar iedere twintiger tegenaan loop. Hello, My Twenties is luchtig, emotioneel en kaart bovendien gewaagde onderwerpen aan.

Productie: Tae-Gon Lee | Cast: Han Ye-Ri, Han Seung-Yeon, Park Eun-Bin, e.a. | Scenario: Yeon-Seon Park | Duur: 12 afl. van 60 min. | Genre: Comedy, Drama, Romance | Jaar: 2016

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties

 • Niek 26 augustus 2019op10:14

  Dat klinkt interessant. Die gaat zeker op mijn nog te kijken lijstje. Dank voor de tip.

  • Eline 2 september 2019op19:30

   Graag gedaan! 😀 Ik ben benieuwd wat je ervan zult vinden 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.