One More Time: een muzikaal tijdreisdrama

12 november 2018
Leestijd: 3 min.
,
One More Time is een mierzoet drama van Koreaanse bodem.
one-more-time-netflix_header

Tijdreizen blijft een populair fenomeen in verhalen. Denk hierbij alleen al aan hitseries als Outlander (2014 –) en Lost (2004-2010). Na Netflix’ science-fiction-thriller hit Dark (2017) waagde ik me aan de Koreaanse fantasydramaserie One More Time (2016). De serie volgt de 24-jarige Yoo Tan (Myung-soo Kim; L) die zijn brood verdient als zanger en gitarist van indiebandje One More Time. Nu de beste jaren van One More Time voorbij lijken te zijn, krijgen Tan en zijn jeugdvrienden het steeds moeilijker om financieel rond te komen. Tan besluit zijn idealen opzij te zetten en tekent tegen zijn zin in een contract bij een grote platenmaatschappij. Al snel wordt duidelijk dat deze beslissing Tans hele leven overhoop zal gooien…

Muzikaal tijdreisdrama

Gebukt onder de kleine lettertjes van het platencontract, loopt Tans relatie met Moon Da-In (Yoon So Hee), de toetsenist van One More Time, op de klippen. Na een verhitte break up komt ze diezelfde avond bij een noodlottig ongeval om het leven. Vanaf dat moment maakt Tan een sprong terug in de tijd. Onder toeziend oog van een demon (Kim Ji Young) is hij gedoemd om de sterfdag van Da-In iedere dag opnieuw te beleven. De vraag is natuurlijk of het Tan zal lukken om Da-In voor de dood te behoeden. Nieuw is dit concept niet. In Netflix’ Erased reist hoofdpersoon Satoru ook terug in de tijd om zijn moeder en een vriendin uit handen van de dood te redden. Andere voorbeelden uit Aziatische hoek zijn Orange (2016) en ReLIFE (2016 –). One More Time voegt hier nog een muzikaal element aan toe. Helaas blijft dit slechts beperkt tot enkele (terugkerende) nummers en wat gitaar riedeltjes.

Sterrencast verpakt in bovennatuurlijke verhaallijntjes

One More Time werd geproduceerd door KBS2 in samenwerking met Netflix. De cast bestaat uit artiesten die in Korea al erg populair zijn. Zo is hoofdrolspeler Myung-soo Kim, onder de stagenaam L, lid van de boyband Infinite. Ook tegenspeelster Yoon So Hee is geen onbekende in (Aziatisch) filmland. Ze speelde reeds in verschillende (romantische) K-drama’s en had een rol in een van de muziekvideo’s van de band EXO. Deze jarenlange ervaring is aan het acteerwerk goed af te zien. Minder goed uitgewerkt zijn de vele verhaallijntjes die worden uitgegooid. Wellicht komt dit door de westerse blik van deze recensent, maar de bovennatuurlijke elementen in One More Time waren niet altijd even gemakkelijk te volgen.

One More Time excelleert op romantisch vlak

Andere minpuntjes zijn – ironisch genoeg – de herhalende scènes in One More Time. Na Tan tien keer verschrikt wakker te zien worden begrijpt de kijker best dat het nog steeds 4 oktober is (dat dan weer wel). Pluspunt is de ontwikkeling die de personages gedurende acht afleveringen doormaken. Ondanks de oneindige mogelijkheden die het tijdreizen hem biedt, leert Tan uiteindelijk wat en wie er echt toe doen in zijn leven. Hij leert van zijn fouten en verandert van een ondankbare gozer in een jongen die enorm veel om zijn vriendin gaat geven. Op romantisch vlak excelleert One More Time dan ook het meest. Liefhebbers van tijdreizen kunnen bij dit K-drama vol vreemde plotwendingen hun hart ophalen. Ben je meer thuis in romantische drama’s? Ook dan mag – het bij vlagen mierzoete – One More Time zeker worden toegevoegd aan je lijstje.


One More Time is te zien op Netflix.

Eindoordeel: One More Time (2016)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3.2

Samenvatting

One More Time draait om de liefde tussen twintigers Tan en Da-In. Liefhebbers van tijdreizen kunnen bij One More Time (2016) hun hart ophalen. Ben je meer thuis in romantische drama’s? Ook dan mag dit – bij vlagen mierzoete – K-drama zeker worden toegevoegd aan je lijstje op Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=c4RGdIwv7dA

Productie: Hyun Wook Song | Cast: Myung-soo Kim, Yoon So Hee, Kim Ji Young, e.a. | Duur: 8 afl. van 30 min. | Genre: Drama, Fantasy | Jaar: 2016

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.