Unicorn Store: coming-of-age drama met een fantastische draai

20 mei 2019
Leestijd: 3 min.
, ,
Dromerige arthouse film met Brie Larson in de hoofdrol.
unicorn-store-netflix_header

Voordat Oscar-winnares Brie Larson de hoofdrol in Captain Marvel (2019) speelde, regisseerde ze ook nog een film. Eh, wat? Een tijdje geleden verscheen ineens Unicorn Store (2017) op Netflix. Ben je net als ik ook benieuwd naar deze arthouse film? Lees dan snel verder!

Weg met alle eenhoors!

Unicorn Store draait om twintiger Kit (Brie Larson). Na een afwijzing van de kunstacademie moet ze een manier verzinnen om haar leven zin te geven. Best lastig als je, zoals de dromerige Kit, je hele leven lang geobsedeerd bent geweest door eenhoorns, regenbogen en glitters. Terwijl ze weer bij haar excentrieke ouders (Joan Cusack; Bradley Whitford) intrekt, wordt ze overal geconfronteerd met haar weerzin om volwassen te worden. Totdat Kit ineens een advertentie van een uitzendbureau ziet die haar verzekert een success van haar leven te maken. Kit besluit alle eenhoorns uit haar leven te gooien – of beter gezegd: ze stopt ze terug in hun verhuisdozen – trekt haar moeders nette kleding aan, en solliciteert. Niet snel daarna heeft Kit een kantoorbaan in de wacht gesleept. En ja, precies zo eentje als je in gedachten hebt: eentonig, veel kopiëren en natuurlijk vreemde collega’s.

De ‘golden ticket’ voor de Unicorn Store

Als Kit bezig is haar weg te vinden in haar nieuwe baan, ontvangt ze op een dag een uitnodiging van een mysterieuze winkeleigenaar (Samuel L. Jackson). Zo blij als Charlie in Charlie and the Chocolate Factory (1964) gaat ze op de uitnodiging in en brengt een bezoek aan de winkel. Deze curieuze winkel blijkt een echte ‘unicorn store’ te zijn! Als Kit de eigenaar weet te overtuigen van haar geloof in eenhoorns kan hij ervoor zorgen dat ze een echte eenhoorn krijgt. Unicorn Store is een opeenvolging van een serie surrealistische plotlijnen met als hoogtepunt Kit’s presentatie van een nieuw soort stofzuiger tijdens een vergadering op het werk. Wanneer Virgil (Mamoudou Athie) in Kit’s leven verschijnt, is dit een welkome toevoeging. De realistische jongen biedt in Unicorn Store een goed tegenwicht tegen Kit’s warrige dagdromen. Terwijl de twee samen bouwen aan een stal voor de eenhoorn, bloeit er niet alleen iets tussen hen op, maar leert Kit op een waardige manier afscheid te nemen van haar kinderdromen.

Unicorn Store geeft fantastische draai aan coming-of-age genre

In stijl met de kleurige eenhoorns zijn Kit en de winkeleigenaar in bizar felgekleurde outfits te gehuld die de aandacht van de kijker zeker trekken. Unicorn Store wordt bijeengehouden door dromerige (indie)pop van Alex Greenwald. Geschreven door Samantha McIntyre is Unicorn Store een luchtig verhaal dat een fantastische draai geeft aan het coming-of-age genre.


Eindoordeel: Unicorn Store (2017)
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
3.5

Samenvatting

Unicorn Store (2017), geregisseerd door Oscar-winnares Brie Larson, zit vol regenbogen, glitters en eenhoorns. De film bevat veel warrige plotlijnen maar weet daarmee een fantastische draai te geven aan het coming-of-age genre.

Productie: Brie Larson | Cast: Brie Larson, Samuel L. Jackson, Mamoudou Athie, e.a. | Scenario: Samantha McIntyre | Duur: 92 min. | Genre: Comedy, Drama, Fantasy | Jaar: 2017

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.