Event: Candlelight The Best of Anime is een sfeervol alternatief avondje uit in Amsterdam

6 september 2021
Leestijd: 4 min.
,

Iets wat ik voor de coronapandemie graag deed, was het bezoeken van concerten. Door het testen en vaccineren werd deze zomer alweer veel mogelijk. Zo konden we weer vakanties boeken en bioscopen en musea bezoeken. Toen ik voor mijn verjaardag kaartjes kreeg voor Candlelight The Best of Anime keek ik ernaar uit om na bijna twee jaar weer een concert bij te wonen. Afgelopen week was het zover en vertrokken we naar Amsterdam voor een avond vol kaarslicht en soundtracks!

Candlelight The Best of Anime in Amsterdam

Candlelight Concerts is een initiatief van de Engelse organisatie Fever die in Nederland alleen evenementen in Amsterdam organiseert. Ze kiezen hiervoor sfeervolle locaties uit en versieren ze vervolgens met honderden veilige LED-kaarsen. Een professioneel strijkorkest verzorgt de muziek die varieert van klassiek tot rock, jazz, soundtracks en zelfs ballet. In ons geval werd het programma van Candlelight The Best of Anime gevuld met anime soundtracks en vond het evenement plaats in een grote zaal in Het Scheepvaartmuseum.

Glazen koepel in Het Scheepvaartmuseum

Bij binnenkomst flakkerden honderden kaarsen ons tegemoet en werden we naar onze stoelen gebracht. We hadden prima zicht in het midden van de zaal en zagen dat het podium omringd was met kaarsen. Ook tussen de zitplekken door waren rijen met LED-kaarsen geplaatst. De organisatie had de stoelen apart of met twee aan elkaar in de ruimte neergezet waardoor er de nodige afstand werd gecreëerd tot de andere bezoekers. Toen we goed en wel zaten, duurde het even voordat het strijkorkest opkwam en konden we rustig de mooie zaal bekijken. Wat direct opviel was dat de ruimte met een enorme glazen koepel was afgedekt. Hierdoor zag je de lucht tijdens het concert langzaam donkerder worden en reflecteerden de honderden kaarsen vanaf de grond steeds duidelijker in het glas.

 • candlelight the best of anime_1
 • candlelight the best of anime_2
 • candlelight the best of anime_3
 • candlelight the best of anime_4

Candlelight The Best of Anime programma

Na een kwartiertje wachten kwam strijkorkest Lucern op dat bestond uit drie violisten en één celliste. De avond werd afgetrapt met een nummer uit de serie Death Note. Hierna volgde een mooie versie van Unravel uit de serie Tokyo Ghoul. Het orkest nam na vier nummers telkens even een kleine pauze om te interacteren met het publiek. Dit zorgde voor een luchtige sfeer. Terwijl het buiten begon te schemeren, ving het orkest aan met klassiekers uit Detective Conan en Dragon Ball. We kregen vervolgens een mooie versie van Again uit Fullmetal Alchemist te horen en Sparkle uit Your Name. Hierna kwamen de bekende openingsnummers van Attack on Titan nog aan bod. Het grappigste moment was toch wel wanneer een orkestversie van een bekende tune uit Super Mario ten gehore werd gebracht. De avond eindigde met een medley van verschillende soundtracks van de films van Studio Ghibli.

Rustig avondje uit in een sfeervolle setting

Candlelight Concerts is een leuk concept dat in Amsterdam goed is uitgevoerd. We hebben dan ook een erg leuke avond gehad bij Candlelight The Best of Anime. Het concert duurde bij elkaar ongeveer 60 minuten en tegen de tijd dat het programma voorbij was, was het buiten helemaal donker. De zaal was prachtig verlicht met flakkerende kaarsen en de koepel glinsterde dankzij de honderden reflecties en gekleurde lampjes. De staff van Fever was vriendelijk en het strijkorkest wist de nummers prachtig uit te voeren. Candlelight Concerts is dan ook een aanrader voor als je een rustig, alternatief avondje uit wilt hebben in een sfeervolle setting!


Heb jij al eens een Candlelight Concert bezocht? 😊

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

2 reacties

 • Yasumi 7 september 2021op18:35

  Wow, hoe kan het dat dit niet op mijn radar stond 😮 klinkt super gaaf!

  • Eline 8 september 2021op22:11

   Ja, het was echt tof! Misschien komt het event nog eens terug naar Nederland 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.