Little Witch Academia: avonturen van een kleine heks met een groot hart

15 januari 2018
Leestijd: 4 min.
, ,
Little Witch Academia is de Japanse versie van Harry Potter!
little-witch-academia-netflix_header

Akko Kagari droomt er al haar hele leven van om heks te worden. Als kind woonde ze een magische show bij van de populaire heks Shiny Chariot. Ze was zo erg onder de indruk van deze toverachtige licht- en vuurwerkshow dat de droom haar niet meer heeft losgelaten. Als Chariot op raadselachtige wijze verdwijnt en niemand meer iets van haar verneemt, besluit Akko haar op te sporen. Om in de voetsporen van haar idool te treden, meldt Akko zich aan bij Chariots vroegere heksenschool Luna Nova Academy. Maar zonder toverouders is haar talent ver te zoeken… Zal Akko haar droom kunnen verwezenlijken?

Toveren is moeilijker (en saaier!) dan je denkt

Op Luna Nova maakt Akko vrienden met Lotte en Sucy en samen met hen beleeft ze veel avonturen. Veel van deze avonturen zijn te danken aan de Shiny Rod – de magische staf van Chariot die Akko en haar vrienden in het verboden Arcturus Bos hebben gevonden. Ondanks het vinden van dit krachtige, magische voorwerp, ondervindt Akko al snel dat leren toveren moeilijker is dan ze dacht. Om het hoofd boven water te houden krijgt ze een persoonlijke tutor toegewezen, Ms. Ursula Callistis. Het wordt Akko op school nog moeilijker gemaakt om haar plaats te vinden al ze erachter komt dat families met ‘toverbloed’ – zoals de mooie Diana Cavendish – hier een streepje voor hebben. Ook waardeert niet iedereen Shiny Chariot, sommigen vinden haar maar een oplichtster! Toch zet Akko haar zoektocht voort en ontrafelt ze vele geheimen.

Van oppervlakkig plot naar diepgravende achtergrondverhalen

Little Witch Academia (2017) is een animeserie van Studio Trigger. Sinds afgelopen zomer zijn de eerste twee seizoenen te zien op Netflix. Het eerste seizoen is vrij oppervlakkig en richt zich vooral op de schoolavonturen van Akko en haar medeleerlingen. Zo is de hele school in rep en roer als Andrew Hanbridge, de knappe zoon van de graaf, de heksenschool bezoekt. Een andere aflevering is geheel gewijd aan een bezemstelenrace.  In elke episode wordt een personage, spreuk of evenement centraal gesteld waardoor het overkoepelende verhaal zich op zeer afwisselende wijze ontwikkelt. Vriendschap, moed en vertrouwen zijn enkele thema’s die in de serie goed zijn vertegenwoordigd. Little Witch Academia bevat daarnaast enorm veel humor die wordt ondersteund door een expressieve tekenstijl. Het tweede seizoen graaft wat dieper in de achtergrondverhalen van de personages. Zo leren we meer over de voorname familie Cavendish en Diana’s last om als erfgename de familie met haar talenten te dienen. Ook ontmoeten we in dit seizoen een nieuwe docent, Croix Meridies, die in staat is om emoties om te zetten in magie en een duister verleden deelt met Shiny Chariot…

Little Witch Academia is het Japanse antwoord op Harry Potter

Little Witch Academia doet in meerdere opzichten denken aan de Japanse variant op Harry Potter. De serie zit vol magische wezens, betoverende voorwerpen als de Steen der Wijzen en Luna Nova lijkt ook nog eens sterk op Hogwarts. De kinderlijke, toverachtige soundtrack van Michiru Ohshima voegt nog meer sfeer aan het geheel toe. Hoewel de serie vrij simpel begint, weet het tweede seizoen de kijker mee te nemen in dieper liggende verhaallijnen. Toch blijft Little Witch Academia eerder een perfecte luchtige serie voor na een drukke school- of werkdag. Één ding is zeker: Akko mag dan een kleine heks zijn, ze heeft wel een heel groot hart!


Little Witch Academia is nu te zien op Netflix.

Eindoordeel: Little Witch Academia #1-2
  • Verhaal
  • Personages
  • Muziek
4

Samenvatting

Little Witch Academia begint vrij simpel maar weet in het tweede seizoen de kijker mee te nemen in dieper liggende verhaallijnen. Deze serie zit vol humor en is perfect om te kijken na een drukke school- of werkdag.

Productie: Yô Yoshinari | Voice Cast: Megumi Han, Fumiko Orikasa, Michiyo Murase, e.a. | Scenario: Michiru Shimada, Yô Yoshinari | Duur: 25 afl. van 24 min. | Genre: Animation, Comedy, Fantasy | Jaar: 2017

Eline

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.