De Warlock (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #5): wereld van magische tweeling komt tot leven

8 juni 2017
Leestijd: 3 min.
, ,
de-warlock-michael-scott_header

Titel: De Warlock (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #5)
Originele titel: The Warlock
Auteur: Michael Scott
Uitgeverij: De Boekerij
Vertaling: Henny van Gulik
Genre: Young Adult, Fantasy
Bladzijdes: 336
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 978-90-225-6389-2

Josh en Sophie staan nu officieel tegenover elkaar. Sophie vecht nog altijd aan de kant van de Flamels en Josh staat aan de zijde van John Dee en Virginia Dare. Toch vallen er sporen van twijfel bij Josh te bespeuren. Zijn de Flamels echt niet te vertrouwen? En wat voert Dee in zijn schild?

Op zoek naar de Codex en Aarde-magie

Nicolas Flamel is ernstig verzwakt nadat hij Sophie heeft gered uit de klauwen van de Archon Coatlicue. Om hem te redden hebben zij de Codex van Abraham de Magus nodig, maar deze is nu volledig in handen van Dee. En zelfs met de Codex is het nog maar de vraag of Nicolas Flamel zijn verwondingen zal overleven… Sophie vertrouwt de Flamels ook niet voor honderd procent, maar zij zijn haar enige hoop om Josh te redden uit de greep van Dee. Bovendien is zij er klaar voor om na water-, vuur- en lucht-magie de kracht van aarde aan haar lijstje toe te voegen. Samen met de Aziatische krijger Niten gaat zij op weg om de meester van Aarde te zoeken. Een onthulling die erg verrassend is!

Verspreid over verschillende werelden

De Warlock is het vijfde deel in de zes-delige serie De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel van Michael Scott (1959). In dit deel zijn de personages verspreid over verschillende werelden. Zo zitten Scáthach, Jeanne D’Arc, Comte de Saint-Germain, Palamedes en William Shakespeare vast in het verleden op Danu Talis – de Verzonken Stad Atlantis – waar ze gevangen worden genomen door Vimana. De Egyptische goden Aten, Anubis en Bastet vechten een onderlinge ruzie uit en de mysterieuze Marethyu komt tussenbeide voor advies.

Van bondgenoot naar warlock

Dit boek bevat veel beschrijvingen van Danu Talis en de verschillende verhaallijnen zorgen voor veel diepgang en afwisseling. Het is spannend om te lezen over Dr. John Dee’s plannen om de Duistere Alouden van hun plaats te stoten en deze zélf in te nemen. Wie zal hem tegen kunnen houden nu iedere groep met zijn eigen problemen te kampen heeft? Ook Machiavelli en Billy The Kid broeden op het eiland Alcatraz een plan uit om zich tegen de Alouden te keren. Een beslissing waarmee zij van bondgenoten veranderen in heuse warlocks.

De Warlock is een geloofwaardig vijfde deel

In De Warlock komt de wereld van Sophie, Josh en de Flamels steeds meer tot leven dankzij uitvoerige beschrijvingen en wisselende vertelperspectieven. Knap dat Scott het toch voor elkaar heeft weten te krijgen om zijn wereld met elk boek wat geloofwaardiger te maken. Het zesde en laatste deel kan niet anders dan een episch gevecht worden waarin alle elementen uit de kast worden getrokken en verschillende helden recht tegenover elkaar zullen staan!


Eindoordeel: De Warlock (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #5)
4

Lees hier de recensies van: De Alchemist (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #1), De Magiër (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #2), De Tovenares (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #3), De Necromancer (De geheimen van de onsterfelijke Nicolas Flamel #4) en Billy the Kid & Jeanne d’Arc (Korte verhalen uit de wereld van Nicolas Flamel #1).

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.