Wat las ik vroeger: De Modderland Trilogie #3 (special)

2 januari 2017
Leestijd: 3 min.
, ,
krijger-zonder-vrees-modderland-3_header

Titel: Krijger zonder Vrees (De Modderland Trilogie #3)
Originele titel: Doctor Cuddles of Giggle Glade
Auteur: Paul Stewart & Chris Riddell
Uitgeverij: Piramide
Vertaling: Erica Feberwee
Genre: Jeugdliteratuur, Fantasy
Bladzijdes: 164
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-261-3158-5

Na hun vorige avontuur in Modderland zijn Bart, Randalf, Norbert en Veronica in Krijger zonder Vrees weer teruggekeerd naar het Betoverde Meer. Bart is het inmiddels helemaal zat en wil naar huis. Randalf komt echter telkens aanzetten met een smoesje wanneer de woorden Giechelveld, Elfenwoud of Meester Troetel worden genoemd. Als dat maar goed gaat…

De Krijgsprinses van Modderland

Dan staat ineens Brenda de Krijgsprinses en haar strijdkat Snuffie voor hun neus. Brenda heeft genoeg van het ruige leven als krijgsprinses en wil het wat rustiger aan gaan doen. Met een échte (en bovendien mooie, aldus Randalf) krijgsprinses in hun midden, stemt Randalf eindelijk toe om naar het Elfenwoud te gaan. Brenda ziet dit reisje wel zitten. Met z’n allen vertrekken ze richting het betoverende bos. Maar ook deze stoere chick heeft zo haar angsten en daar komt de lezer al snel achter…

Taart eten met de Gehoornde Baron

De Gehoornde Baron geniet van zijn rustige leventje nu zijn ietwat veeleisende vrouw, Ingrid, in het vorige deel op het nippertje in één van de vliegende kleerkasten werd meegenomen naar het Elfenwoud. Hij heeft dan ook totaal geen haast om haar terug te halen. Hij vertrekt naar Dwergenstede, koopt een mooie outfit en gaat los in één van de beruchte nachtclubs van de stad (waar het overigens volledig normaal is om taarten in elkaars gezicht te gooien, waarom ook niet). Terwijl de avond vordert komt hij een oude bekende tegen.

Slotdeel van de Modderland Trilogie is verhelderend en hilarisch

Dit laatste deel in De Modderland Trilogie van Paul Stewart en Chris Riddell bevat opnieuw verschillende verhaallijnen en mooie illustraties. Wie is die geheimzinnige Meester Troetel en waar zijn alle Grote Tovenaars van Modderland? Hoe loop het af met de ‘zorgwekkende’ situatie waar de Gehoornde Baron zich in bevindt? Zal Bart naar huis terugkeren? Krijger zonder vrees geeft antwoord op deze brandende vragen en uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Het einde is niet per sé bloedstollend spannend, maar wel erg hilarisch. Met de leus “Één theelepel om allen te regeren, één theelepel om hen te vinden, één theelepel die hen naar het Giechelveld zal brengen en hen zal binden!” wordt deze laatste knipoog naar Tolkien nog eens extra benadrukt!


Eindoordeel: Krijger zonder vrees (De Modderland Trilogie #3)
4

De vorige delen van De Modderland Trilogie Special (terug)lezen?

Lees hier mijn recensies van het eerste deel en het tweede deel uit De Modderland Trilogie. Vergeet ook niet de vorige zes delen uit ‘wat las ik vroeger’ te lezen die ik schreef over de genres: griezelverhalen, fantasy, detective/misdaad, drama, science-fiction en wetenschap, kinderboeken (1) en kinderboeken (2).

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.