Wat las ik vroeger: De Modderland Trilogie #1 (special)

5 december 2016
Leestijd: 3 min.
, ,
engelbert-de-enorme-modderland-1-stewart-riddell_header

Titel: Engelbert de Enorme (De Modderland Trilogie #1)
Originele titel: Engelbert the Enormous
Auteur: Paul Stewart & Chris Riddell
Uitgeverij: Piramide
Vertaling: Erica Feberwee
Genre: Jeugdliteratuur, Fantasy
Bladzijdes: 158
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-261-3120-X

Tijdens het uitlaten van zijn hond Hendrik komt Bart Barentsz plotseling in Modderland terecht! Hij belandt op het Betoverde Meer, in de woonboot van Randalf de Wijze, de enige overgebleven tovenaar in Modderland. Al snel wordt duidelijk dat Modderland wordt geteisterd door de reus Engelbert de Enorme. Hij laat de oogsten in het land mislukken en… knijpt in schapen. Als laatste hoop heeft Randalf een eeuwenoude spreuk gebruikt om een krijgsheld op te roepen. Die krijgsheld is Bart! Vanaf nu is Bart niet langer een gewone jongen, maar Bart de Barbaar, Krijger zonder Vrees.

Het magische oord Modderland

Bart gaat samen met Randalf, de gevleugelde huisgeest Veronica en de reus Norbert Niet-zo-groot, op pad om Engelbert te verslaan. De queeste voert allereerst langs Dwergenstede waar Bart een heuse uitrusting krijgt aangemeten. Het avontuur zet zich voort richting de Muffe Bulten (waar het, zoals de naam doet vermoeden, inderdaad wat muf ruikt) om vervolgens bij het Kasteel van de Gehoornde Baron en zijn vrouw Ingrid aan te komen. Bart leert in korte tijd dat Modderland een magisch oord is dat vol zit met draken, trollen, dwergen en andere fantastische wezens. Zal het Bart lukken om Engelbert te verslaan?

Engelbert de Enorme is een knipoog naar Tolkien

Engelbert de Enorme is het eerste boek uit De Modderland Trilogie geschreven en geïllustreerd door Paul Stewart en Chris Riddell. Het fantasierijke kinderboek bevat humorvolle dialogen en zit vol met prachtige illustraties. Het verhaal is af en toe een knipoog naar de boeken van Tolkien. Het plot is simpel, bevat wisselende perspectieven, heeft een duidelijke moraal en leest als een trein.

De helft van een spreuk

Als Bart heimwee krijgt en naar huis wil, blijkt Randalf maar de helft van de spreuk te hebben. Randalf vermoedt dat het Grote Boek der Bezweringen zich bevindt in Giechelveld; een open vlakte midden in het Elfenwoud. Het magische boek zal mogelijk in het bezit zijn van de geheimzinnige Meester Troetel. De andere tovenaars in Modderland zijn nooit meer uit Giechelveld teruggekeerd en Randalf piekert er niet over om erheen te gaan. Ondertussen wacht er in Modderland weer een nieuwe avontuur voor Bart en zijn vrienden (iets met draken, op hol geslagen bestek en vliegende kleerkasten). Zal Bart ooit nog thuiskomen?


Schaf Engelbert de Enorme hieronder aan of steun je boekhandel via Libris.

Eindoordeel: Engelbert de Enorme (De Modderland Trilogie #1)
4

De vorige delen van De Modderland Trilogie Special (terug)lezen?

Lees hier mijn recensie van het tweede en derde deel uit De Modderland Trilogie. Vergeet ook niet de vorige zes delen uit ‘wat las ik vroeger’ te lezen die ik schreef over de genres: griezelverhalen, fantasy, detective/misdaad, drama, science-fiction en wetenschap, kinderboeken (1) en kinderboeken (2).

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.