Wat las ik vroeger: De Modderland Trilogie #2 (special)

19 december 2016
Leestijd: 3 min.
, ,
pas-op-draken-modderland-2-stewart-riddell_header

Titel: Pas op draken! (De Modderland Trilogie #2)
Originele titel: Here Be Dragons
Auteur: Paul Stewart & Chris Riddell
Uitgeverij: Piramide
Vertaling: Erica Feberwee
Genre: Jeugdliteratuur, Fantasy
Bladzijdes: 158
Uitvoering: Paperback
ISBN: 90-261-3140-2

Bart verblijft nog steeds in Modderland en smeekt Randalf om hem terug naar huis te sturen. Daar wil de tovenaar echter niets van weten. Op een dag valt er een uitnodiging voor een tuinfeest van de Gehoornde Baron in de bus. Omdat de uitnodiging pas op het laatste moment komt en ze een behoorlijke reis voor de boeg hebben, zetten Bart en zijn vrienden nog diezelfde dag koers naar het Kasteel van de Gehoornde Baron.

De jacht op betoverd bestek

Ondertussen heeft een groep betoverd bestek (onder leiding van een theelepel) zich verzameld bij de grot van één van de draken in Modderland. Ongeduldig kletteren ze erop los en maken met hun geklingel en lawaai uiteindelijk de draak wakker. Volgens de legende zijn draken gek op glimmende spullen. Ook deze draak is meteen verkocht bij het zien van zoveel glinsterende messen, lepels en vorken in alle soorten en maten. Wanneer het bestek ontsnapt, is de draak woedend en is de jacht geopend. Als dat maar goed gaat…

Een gezellig tuinfeest

Na een lange reis (per gevleugelde laarzen, kan gewoon allemaal hier) komen Bart, Randalf, Norbert en Veronica eindelijk aan bij het Kasteel van de Gehoornde Baron. Het tuinfeest is in volle gang en het lijkt een gezellige avond te gaan worden. Maar dan slaat het noodlot toe en is Randalf nergens meer te bekennen! Samen met Norbert en Veronica gaat Bart op onderzoek uit. Zonder Randalf zal Bart nooit meer weg kunnen gaan uit Modderland… Zullen ze de tovenaar op tijd vinden?

Modderland wordt steeds meer vertrouwd

Ook dit tweede deel zit weer vol humor. Modderland wordt als setting voor de lezer steeds meer vertrouwd. Paul Stewart en Chris Riddell brengen verschillende lagen in het verhaal aan door nieuwe oorden en wezens te beschrijven en te laten zien door middel van prachtige tekeningen. Verschillende verhaallijnen worden uitgewerkt en komen uiteindelijk samen. Het boek eindigt met een spannend gevecht wanneer behekste kleerkasten vanuit het Elfenwoud door de lucht worden gestuurd richting het Kasteel van de Gehoornde Baron. Bart laat bovendien zien dat hij steeds meer een echte krijgsheld wordt! Maar… het Grote Boek der Bezweringen is nog altijd spoorloos en Bart kan dus nog steeds niet naar huis. Zullen ze het magische boek van de Grote Tovenaars in het volgende deel dan eindelijk weten te bemachtigen?


Eindoordeel: Pas op, draken! (De Modderland Trilogie #2)
4.5

De vorige delen van De Modderland Trilogie Special (terug)lezen?

Lees hier mijn recensie van het eerste deel uit De Modderland Trilogie. Vergeet ook niet de vorige zes delen uit ‘wat las ik vroeger’ te lezen die ik schreef over de genres: griezelverhalen, fantasy, detective/misdaad, drama, science-fiction en wetenschap, kinderboeken (1) en kinderboeken (2).

Eline
Volg mij op:

Ontdek meer van Eline schrijft hier

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Geen reacties

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.